Berichten over uw Buurt binnenkort in uw e-mail

Bent u 25 jaar of ouder en heeft u een e-mailadres opgegeven in MijnOverheid? Dan krijgt u vanaf 6 mei maximaal 1 keer per week een e-mail van Overheid.nl. In deze e-mail staan berichten over bijvoorbeeld een vergunning voor het verbouwen van een huis, het houden van een buurtfeest of het kappen van een boom in uw straat. Zo houdt de overheid u op de hoogte van wat er speelt in uw buurt.

U ontvangt een welkomstmail

Iedere inwoner van Nederland van 25 jaar en ouder waarvan het e-mailadres bekend is bij Mijn Overheid krijgt eerst een welkomstmail. Hierin staat alle informatie die u nodig heeft.

Via Mijn Overheid kunt u instellen hoe vaak u de e-mail wil ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan. Wilt u geen e-mails ontvangen? Dan kunt u zich direct en eenvoudig weer afmelden.

Controleer altijd eerst de afzender

Helaas zijn er op het internet oplichters actief. Via links in nagemaakte e-mails proberen ze u naar valse websites te lokken. Ze proberen dan persoonlijke informatie of geld te stelen. Dat heet phishing.

Controleer daarom altijd de afzender van de e-mail, dat is Overheid.nl. Ook is het goed om de links te controleren, deze verwijzen alleen naar Overheid.nl. Daarnaast zal u op Overheid.nl nooit worden gevraagd om persoonlijke informatie.

Wilt u meer weten over de service Berichten over uw Buurt? Ga dan naar de website Overheid.nl.

Scroll naar boven