Waarderingsspeld voor Cor Schavemaker uit Nibbixwoud

De heer Schavemaker luistert aandachtig naar de toespraak.

Aan Cor Schavemaker (76) uit Nibbixwoud is de Waarderingsspeld toegekend. Deze Waarderingsspeld van de gemeente krijgt hij voor zijn vrijwilligerswerk in Nibbixwoud. Raadslid Saskia Schouten-Spijkerman reikte de onderscheiding uit op Koningsdag in De Dres. 

Cor Schavemaker heeft zich vele jaren actief ingezet voor zijn dorp. Zo was hij van 1987 tot 2005 begeleider van jeugdteams van voetbalvereniging SEW. Hij was ook begeleider van het 2e elftal. Van 1980 tot 2015 was hij lid van de Ondernemersvereniging Wognum-Nibbixwoud. Hij heeft bijgedragen aan de organisatie van de Jaarmarkten. Vanaf 2000 is hij lid van de EHBO-vereniging. Naast zijn actieve rol bij de opleidingen kan de vereniging altijd een beroep op hem doen. Hij wordt gevraagd bij evenementen in of buiten het dorp. Schavemaker is medeoprichter en lid van het Oranjecomité. Sinds 1988 worden met Koningsdagen sport en spel georganiseerd in Nibbixwoud. De materialen hiervoor zijn in beheer bij Cor Schavemaker. Tenslotte is hij al decennialang betrokken bij de organisatie voor de jaarlijks 4 mei-herdenking in Nibbixwoud.

Met de onderscheiding spreekt de gemeente Medemblik haar dank en waardering uit. De inzet van vrijwilligers zijn belangrijk voor de leefbaarheid van de gemeenschap.

Scroll naar boven