Herinrichting Ganker Nibbixwoud

De voorbereiding voor de herinrichting van het Ganker loopt al enkele jaren.
De afwatering van het Ganker is niet in orde. Het gaat om het gedeelte vanaf de kruising ‘Het Woud’ tot en met de kruising ‘Dorpstraat’. Hier is nu een plan voor gemaakt. Het straatwerk wordt vervangen. Extra riolering voor alleen het hemelwater wordt naast het bestaande gemengde vuilwater aangelegd. Op deze manier ontstaat er een gescheiden rioolstelsel om waterlast (in de toekomst) te voorkomen.

Planning Liander

Het technisch ontwerp van dit project is klaar. Als u het ontwerp wilt inzien, kunt u deze opvragen. Voordat de riolering vervangen kan worden, moeten de gasleidingen en de stroomkabels vervangen worden. Daarbij is de gemeente afhankelijk van de werkzaamheden van Liander. Mede vanwege de planning van Liander, wachten we met de werkzaamheden tot de tweede helft van 2023.
Zo voorkomen we dat de straat twee keer opengebroken wordt. Omwonenden worden per brief of informatiebijeenkomst op de hoogte gebracht van het vervolgproces.

Als alles volgens planning verloopt, start het project begin volgend jaar. We willen samen met inwoners bekijken hoe we de mogelijke overlast zoveel mogelijk kunnen beperken. De gemeente Medemblik zal met de netbeheerders contact houden. De omwonenden worden op de hoogte gehouden van de werkzaamheden.

Vragen?

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Heeft u verder nog vragen of wilt u het ontwerp opvragen, neem dan contact op met de projectleider Matthijs Vergaij via 0229 85 60 00 of mail via info@medemblik.nl .

Scroll naar boven